Financiering

                       FINANCIERING NIEUWBOUWWONING

Bij de aankoop van een woning komt veel kijken; zo ook de financiering. Misschien wist je nog niet dat het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning een paar voordelen met zich meebrengt ten opzichte van een bestaande woning. Hieronder lees je hier meer over.

ONZE FINANCIEEL ADVISEURS STAAN JE GRAAG TE WOORD

Heb je nog een vraag, bel dan met:
De Hypotheker Rotterdam Westblaak:
010 – 43 32 113
Zij kunnen kosteloos een oriëntatiegesprek voor een nieuwe hypotheek inplannen.

 

HYPOTHEKEN VOOR DUURZAME WONINGEN

Banken en andere verstrekkers van hypotheken stimuleren het aankopen van een nieuwe duurzame woning en/of het verduurzamen van jouw bestaande woning. Dit doen zij op verschillende manieren:

  1. door het geven van hypotheekrentekorting wanneer je een energiezuinig tot zelfs een energieneutrale woning koopt. De korting kan oplopen naarmate de woning energiezuiniger is.
  2. omdat een energiezuinige woning een besparing op energielasten oplevert, zijn banken bereid om de koper meer te lenen dus een hogere hypotheek te verstrekken. Lagere energielasten staan toe dat je hogere hypotheeklasten kunt dragen. Wat je extra mag lenen kan onder voorwaarden oplopen tot € 25.000,-. Hiermee kun je niet alleen een duurzame woning maar ook nog eens een grotere of luxer afgewerkte woning kopen.

AFWERKING VAN DE WONING EN HYPOTHEEKLASTEN TIJDENS DE BOUW

Bij nieuwbouw krijg je tijdens de bouwperiode reeds te maken met hypotheeklasten voor deze nieuwe woning en soms dus met dubbele woonlasten als je nu al huur of voor een hypotheek betaalt. De lasten voor de nieuwbouwwoning kun je tijdens de bouwperiode meefinancieren in de nieuwe hypotheek of vanuit een overbruggingshypotheek betalen. Dat scheelt dan behoorlijk in je maandelijkse uitgaven. Tenslotte wil je ook nog wat sparen voor een nieuwe inrichting of de verhuiskosten.

Verder kan alle afwerking van de woning, dus de keuken, een badkamer, vloer- wand- en plafondafwerking tot en met de aanleg van de tuin meegenomen worden in de hypotheek. Mits je voldoende inkomen hebt natuurlijk.