Oceaanschepen vertrokken, het herkenbare karakter bleef

Van ruige pier naar hotspot

Ooit het domein van noeste arbeiders in het havengebied van Rotterdam. Nu getransformeerd naar een gewaardeerde woonlocatie voor jong en oud. Het Lloydkwartier behoudt met de transformatie naar wonen haar karakteristieke sfeer. Wie er woont, heeft alles in de buurt en hartje stad dichtbij. STACK voegt toe en maakt af. De metamorfose van de Müllerpier is straks met voltooiing van STACK compleet.

Omgeving

Oceaanschepen vertrokken, het herkenbare karakter bleef

Met de ontwikkeling van STACK is de metamorfose van de Müllerpier compleet. Op deze plek meerden ooit oceaanschepen af en aan. Van ruig havengebied veranderde de Müllerpier vanaf eind vorige eeuw in een van de mooiste woonlocaties in Rotterdam.

Met de herontwikkeling van de Lloydpier en Müllerpier behoudt het Lloydkwartier haar karakteristieke sfeer uit het verleden en is het tegelijkertijd een plek om te wonen, verblijven en recreëren. Ondanks de nabijheid van het centrum is het een rustige omgeving waar bewoners elkaar kennen.

 

 

Alles in de buurt

Wie in STACK woont, heeft alles in de buurt en hartje Rotterdam dichtbij: op slechts 10 minuten fietsen. Het openbaar vervoer is op loopafstand, net als winkels voor de dagelijkse boodschappen. In de buurt is ook een basisschool gevestigd en een theater voor jong publiek: het Maaspodium. In de buurt zijn verder verschillende leuke horecazaken te vinden, zoals STROOM, Café Verhip en Restaurant Goud. In het Park aan de overkant van het water worden regelmatig festivals en evenementen georganiseerd. Het oudste park van Rotterdam is ook ideaal voor een rondje hardlopen en een heerlijke plek voor een zomerse picknick of barbecue. Ook vlakbij: sportcomplex Lloyd Multiplein. Op meerdere voetbal- en basketbalvelden kun je naar hartenlust sporten. Lees hier meer over het Lloydkwartier.

 

Beelden van Omgeving

Uniek wonen aan de Maas