Veelgestelde vragen

Planning

Onderstaande planning is enkel een indicatieve weergave, de planning kan gedurende het proces nog wijzigen.

  • Oplevering: ca. 3e kwartaal 2024
Sluit

V.O.N. Prijs

Inbegrepen in de v.o.n. prijs

  • Grond- en bouwkosten, inclusief loon- en materiaalkosten
  • Kosten voor architect en overige door verkoper aangestelde adviseurs
  • Toezichtkosten tijdens de bouw
  • Aanleg- en aansluitkosten voor nutsvoorzieningen
  • Notariskosten voor de aankoop van je woning
  • Makelaarscourtage
  • Verschuldigde belastingen
  • Kosten Waarborgcertificaat SWK
  • Het verkrijgen van een Energielabel
  • Sanitair & Tegelwerk
  • De opstelplaats voor de keuken wordt voorzien van aansluitpunten
  • Indexatie loon- en prijsstijgingen

 Niet inbegrepen in de v.o.n. prijs

  • Stallingsplaats in de stallingsgarage (kosten € 32.500,- per plaats)
  • Kosten voor eventueel meerwerk
  • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, CAI en nutsvoorzieningen
  • Afsluitprovisie, notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
  • Kosten VvE (de kosten zijn nog niet inzichtelijk hiervoor)
  • Keukenopstelling
  • Rente tijdens de bouw
Sluit

Eigendom woning

De woning wordt volledig eigendom van de koper (geen erfpacht).

De tuinen worden uitgegeven aan de bewoners van bouwnummer 2-7.

De geveltuinen aan de noord- en oostzijde van het gebouw blijven in eigendom van de gemeente Rotterdam en vallen onder beheer van de VvE.

Sluit

Entree

Entree
Het ontwerp van de entree is gereed. Bekijk hier de vr-tour!

Sluit

Afwerking woning

Sanitair & tegelwerk
Alle woningen worden opgeleverd met een luxe pakket sanitair & tegelwerk. We werken met gerenommeerde merken als Villeroy & Boch en Hans Grohe. Deze standaard uitvoering van het sanitair en tegelwerk kun je altijd desgewenst uitbreiden of wijzigen. Let op; het laten uitvoeren van een casco badkamer en/of toiletruimte is in een appartementencomplex niet mogelijk in verband met garanties.

Keuken
Uit ervaring is gebleken dat veel mensen graag hun eigen keuken uitkiezen. Daarom wordt er in de basis geen standaard keuken aangeboden. We zorgen er uiteraard voor dat er voldoende aansluitpunten aanwezig zijn. In samenwerking met Asto keukens uit Rotterdam wordt gekeken naar het aanbieden van een projectkeuken.

Wanden
De wanden worden sausklaar opgeleverd. Sausklaar stucwerk is ten opzichte van behangklaar gladder door een extra behandeling. Hierdoor is deze muurafwerking geschikt voor airless latex spuitwerk of handmatig sauzen met latex muurverf en roller of kwast.

De gevels van de woningen zijn hoofdzakelijk uitgevoerd als een geïsoleerde wandsamenstelling (met de vereiste isolatiewaarde) met aan de binnenzijde een binnenspouwblad van HSB (op een aantal posities beton of kalkzandsteen) en daarop aangebracht een systeemopbouw van isolatie en een minerale steenstrips afwerking.

Binnendeuren
De binnenkozijnen van de woningen worden uitgevoerd als plaatstalen montagekozijnen en voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte laklaag in kleur. De binnendeuren van de woningen worden uitgevoerd als (dichte) stompe deuren. Alle binnenkozijnen van woningen zijn zonder een bovenlicht uitgevoerd (wand wordt boven de deur doorgezet), behoudens mogelijk de meterkast en technische ruimten. Zie bijlage Svedex deuren voor de mogelijkheden in optiesfeer.

Verwarming / koeling
De woningen worden voorzien van een warmte- en koelingsinstallatie via een zogenaamde ‘warme’ en ‘koude’ meterkast in de woning. De woning wordt verwarmd via laagtemperatuur vloerverwarming. Koeling via de vloer wordt door Eneco via de VvE geleverd aan alle woningen. De koeling via de vloer kan ingezet worden om temperatuur-toppen af te vlakken. In praktijk zorgt dit ervoor dat de woning een paar graden kan worden gekoeld en hiermee wordt het wooncomfort vergroot.

Te openen geveldelen

  • De positie van ramen of franse balkons kan niet worden gewijzigd.
  • De appartementen vanaf de 1e verdieping hebben een frans balkon in de woonkamer. Voor de ringappartementen zijn dit de toegangsdeuren naar het terras.
  • De te openen ramen hebben een draaikiepfunctie bij stolpramen (dubbel) heeft een raamdeel een kiepfunctie.
  • In de optiesfeer is het mogelijk om de toegang tot het balkon te wijzigen van draaideur(en) naar schuifdeur(en).

Zonwering
Er is geen universele zonwering opgenomen in STACK. Door de wind en opbouw van de wand is dit niet mogelijk aan de buitenzijde van het gebouw.

Buitenruimtes
Iedere woning in STACK heeft een eigen buitenruimte. Deze variëren in type (tuin, loggia, balkon of dakterras), grootte en ligging. Bij ieder woningtype staat aangegeven welk type buitenruimte deze heeft.

Toegankelijkheid logia en balkon
Verhoogde dorpel standaard verdiepingen naar balkons:
Opstap 10 cm (over onderdorpel kozijn)

Toegankelijkheid dakterras
Opstap ca. 27 cm (over onderdorpel kozijn). Conform bouwbesluit wordt hierdoor op minimaal 1 plek in de woning een tweetal tredes gemaakt voor toegang tot het terras. Op deze verdiepingen beginnen de kozijnen op ca. 21 cm boven de bovenkant vloer en is de verdiepingshoogte ca. 2.80m.

Sluit

Plattegronden

Plattegronden per bouwnummer
Momenteel is er per bouwnummer een voorbeeldplattegrond te vinden. De in deze plattegrond opgenomen toiletruimte(s) en badkamer(s) zijn inbegrepen in de prijs. Het kan zijn dat de raampositie op de verschillende verdiepingen afwijkend is.

Aanpassing van plattegrond
Er zijn mogelijkheden om je woning zo ‘eigen’ te maken als je wilt. Zo is het mogelijk om (niet dragende) binnenwanden te verplaatsen of laten vervallen. Hiermee kan worden ingespeeld op de individuele wensen rond de indeling van de woonkamer of slaapkamer(s). Deze mogelijkheden worden met de kopersadviseur besproken als je een woning gekocht hebt. De kopersadviseur maakt vervolgens een complete prijsberekening.

Waar bij aanpassingen van de indeling rekening mee gehouden moet worden is  de positionering van de schachten en constructieve elementen zoals kolommen en (dikke) wanden. Deze posities zijn in een appartementengebouw niet te wijzigen. De locatie van een badkamer, toilet en keuken zijn afhankelijk van de afstand en positie tot die schachten. De constructieve kolommen en muren kunnen niet worden verplaatst. Het realiseren van bijvoorbeeld een 2 of 3e toilet is veelal mogelijk maar afhankelijk van de schachtposities. Bij de presentatie van de plattegronden per bouwnummer in plaats van per woningtype is duidelijker zichtbaar wat is meegenomen in het basisontwerp en kan gerichter een antwoord worden gegeven op vragen.

Verdiepingshoogte*1
De standaard verdiepingshoogte van de woningen is conform bouwbesluit ca. 2,60m.
Bij de volgende bouwnummers (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 32, 33, 54, 55, 84 en 85) is gedeeltelijk sprake van een extra hoogtemaat waarmee de verdiepingshoogte ca 2,80m wordt.

  • Bouwnummers: 1, 4, 6, 7 & 9: gedeeltelijk verdiepingshoogte van ca. 2,80m en gedeeltelijk een verlaagd plafond. Bij een verlaagd plafond is de verdiepingshoogte minimaal 2,60m. E.e.a. wordt aangegeven op de koperscontractstukken.
  • Bouwnummers: 2, 3, 5, 8, 10, 11, 12 verdiepingshoogte van ca. 2,80m.
  • Bouwnummers: 17, 18, 19, 32, 33, 54, 55, 84 en 85 verdiepingshoogte van ca. 2,80m. Op deze verdiepingen beginnen de kozijnen op ca. 21 cm boven de bovenkant vloer.

*1: Verdiepingshoogte en mogelijk verlaagd plafond is zichtbaar op de koperscontractstukken

 

Sluit

Jacuzzi

Jacuzzi  (bouwnummers 17, 18, 19, 32, 33, 84** & 85**) 
Bij de genoemde bouwnummers is het mogelijk om zelf, op de aangegeven positie op de koperscontracttekening een jacuzzi te plaatsen. De jacuzzi’s hebben een maximaal oppervlak van 2,50×2,50m met een gewicht van 400 kg/m². Dit komt overeen met een 5 of 7 persoon jacuzzi van 2,30×2,30m en een vulling van resp. 1400 tot 1560 liter.

** De jacuzzi op het dakterras van het penthouses kan max. 2,3*2,3m uitwendig zijn, dit in verband met de diepte van het dakterras. Tevens zullen ten aanzien van valveiligheid mogelijk aanvullende maatregelen nodig zijn.

Sluit

Parkeren

Mogelijkheden voor parkeren
STACK is voorzien in 84 stallingsplaatsen, die verspreid zijn over de stallingsgarage en de eerste vier lagen van het gebouw (waaronder de kelder). Deze stallingsplaatsen zijn bereikbaar via een tweetal parkeerliften.

Eigen stallingsplaats
Niet alle woningen kunnen worden voorzien van een eigen stallingsplaats. Sommige woningen krijgen twee stallingsplaatsen toegewezen, andere één of geen. De toewijzing van stallingsplaatsen is te zien bij de betreffende woning en op de te downloaden prijslijst.

Kosten stallingsplaats
De kosten van de stallingsplaats zijn nog niet opgenomen in de v.o.n. prijzen per woning. Voor een stallingsplaats moet rekening worden gehouden van een koopsom van € 32.500,- v.o.n per stuk.

Oplaadmogelijkheden elektrische auto
Momenteel wordt gewerkt aan een systeem die het mogelijk maakt om oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s te plaatsen. Dit wordt een optionele keuze en de kosten hiervan zijn dan ook per koper die kiest voor een oplaadpunt.

Sluit

Berging en Fietsenstalling

Externe bergingen
Circa 70% van de woningen krijgt een eigen externe berging van ca. 5 m2 toegewezen. Deze bergingen zijn gelegen in het basement op laag -1 t/m 3. De bergingen zijn voorzien van verlichting en een stroompunt (voor laagverbruik apparaten). Stroomverbruik wordt verdeeld over de VvE. De toewijzing welke woning wel of geen externe berging krijgen, zal bekend zijn bij start verkoop. De woningen zonder externe berging hebben een toegewezen fietsplek in de fietsenstalling.

Fietsenstalling
Op de begane grond is een royale gemeenschappelijke fietsenstalling te vinden die plaats biedt voor circa 100 fietsen en 50 toegewezen fietsplekken. In de fietsenstalling zijn enkele wandcontactdozen beschikbaar voor het laden van elektrische fietsen.

Sluit

Huisvuil

Huisvuil wordt buiten het gebouw verzameld in ondergrondse containers.

Sluit

Duurzaamheid

Energieprestatiecoëfficiënt (EPC)
De woningen in STACK worden uitgevoerd met een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van maximaal 0,4. Deze EPC is bepalend voor het woning gebonden energieverbruik: de energie voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water. Hoe lager de EPC hoe minder energie je zult verbruiken. De EPC-normering wordt om de paar jaar strenger.

Zonnepanelen
Op het dak boven de parkeervoorziening en op het dak van de penthouses worden zonnepanelen geplaatst. De energie opwekking hiervan wordt gebruikt voor de algemene ruimtes binnen STACK (in de VvE).

Sluit

VvE

STACK is een appartementengebouw, waarvoor een Vereniging van Eigenaren (VvE) wordt opgericht. De eengezinswoningen worden ook onderdeel van deze VvE. Later volgt een begroting van deze kosten per woning. Huisdieren zijn toegestaan.

De kosten voor de totale koude- levering worden door Eneco aan de VvE in rekening gebracht. De VvE belast de bewoners voor de kosten van koude-levering per aansluiting, waarbij geldt dat dit Pro-rato woninggrootte wordt gefactureerd. De VvE is niet vrij om een andere leverancier te kiezen.

Sluit